Recept na Cheesecake

27. června 2015 v 20:17 | K@W |  K@W v kuchyni
Musím se přiznat, že já obecně nerada vařím a jediné, co mě baví a u čeho vydržím, tak je pečení.
Strašně ráda dělám různé koláče, spíš jednoduché a rychlé věci, než něco zdlouhavého.
No a nedávno jsem narazila na úplně senzační věc, Cheesecake!
Musím říct, že už mě snad ani nebude bavit dělat něco jiného. Vy, co ho znáte, to určitě chápete, protože je to něco úplně jiného, než naše klasické české buchty.
Osobně moc nevyhledávám extra sladké dorty, takže jsem se ze začátku bála, že bude strašně sladký a nebude mi chutnat. Sladký sice je, ale strašně jemně a vůbec mi to nevadí.
Fakt ho musím vychválit až do nebes, protože si to zaslouží. :)
Pro ty, co ho neznáte, tak se nebojte, že peču dort ze sýrů a řím o něm, že je sladkej! :D To vůbec. Sice obsahuje sýry, ale jedná se o Žervé a Marcaspone, žadný ediam nebo něco takovýho! :D

Co budeme potřebovat?


Těsto
  • 2 balíčky máslových sušenek (ale nemusí to být vyloženě Bebe, stačí jakkékoliv máslové sušenky)
  • 120-130g másla
Krém
  • 1 celé Mascarpone
  • 1 celé Žervé
  • 1 celý tvaroh
  • 1 celá zakysaná smetana
  • 200g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • vanilkový cukr
Ozdobení koláče
  • zakysaná smetana
  • ovoce (nejlíp jahody, borůvky)

Postup


1. Nejdřív rozmačkáme sušenky (já nejradši používám robota, protože to namele na opravdu malé kousíčky
2. Rozmačkané sušenky smícháme s máslem a vytvořím hodně mazlavé těsto


3. Pořádně vymažeme formu máslem a na dno POŘÁDNĚ! udusáme těsto ze sušenek a opravdu hezky těsto "udusejte", hlavně po krajích, aby pak vypadal hezky :)
4. Pak se vrhneme na krém. Vezmeme si mysku, nasypeme do ní moučkový cukr, vylijeme celé mascarpone, tvaroh a žervé a posypeme trochou kůry z citrónu.
5. Pořádně promícháme (to dělám ručně, protože mixér by se vám mohl zalepit, jelikož t směs je zatím dost tuhá
6. Potom přidáme celé tři vejce a zakysanou smetanu


7. Vylijeme do formy na připravenou spodní část ze sušenek
8. Předehřejeme trouby na 200 stupňů
9. Koláč/dort dáme do vyhřáté trouby a hlídáme přesně deset minut a POTOM teplotu snížíme na 110 stupňů a pečeme dalších 20 minut
10. Po upečení nechejte Cheesecake pomalu a pečlivě vychladnout v troubě, pak ho vyndejte, zase nechte zchladit na pokojní teplotu a až pak dejte do ledničky! Dodržujte tyhle teploty, jinak se bohužel zdrcne!
11. Po úplném vychlazení potřete zakysankou a nasypte nebo naaranžujte navrch ovoce
12. Pak nechte znovu vychladit :)
A můžete jíst! :)



Cheesecake můžete posypat jakkýmkoliv ovocem, ale mně se nejvíc osvědčily jahody. Ať už lesní nebo klasické.
Výborný je taky s borůvkama. :)


Jediné, na co bych u Cheesecaku upozornila je právě to hlídání teplot a chladnutí. Jinak na tom vážně nic není a máte to do půl hoďky v troubě. :)
Jediná brzdička může být cena těch surovin, protože přece jen mascarpone není úplně nejlevnější. Ale NENÍ to nic hroznýho. :)

Není to ani nic nejdietnějšího, ale když ho nesníte naposezení, tak vám to neublíží. :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Miss.Hill Miss.Hill | Web | 30. června 2015 v 13:18 | Reagovat

Vypadá skvěle ! Já bych ho na závěr ještě posypala strouhanou hořkou čokoládou <3 :)

2 Markéta Markéta | Web | 21. července 2015 v 10:25 | Reagovat

Báječné... Ještě jsem nikdy nezkoušela, díky za recept :-)

3 KW- Tereza Volkánová KW- Tereza Volkánová | Web | 28. července 2015 v 19:01 | Reagovat

Čokoládu bych tam nedávala :) nechala bych radši vyniknout tu jednoduchou chuť ovoce a koláče :) a popřípadě bych jí vyměnila za ovoce.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama