Recenze na Make-up True Cover (+Update)

20. dubna 2013 v 18:49 | KittQa |  Moje dekorativka

Make-up True Cover

Ahoj :)
Procházela jsem staré články a přišla jsem na tuhle recenzi makeupu, který už doma nějakou tu dobu mám a tak bych svoje dojmy a pocity ráda obměnila. Myslím, že můj názor bude naprosto objektivní a že Vám něco dá. :)

Takže pro začátek, jedná se o VYSOCE krycí makeup a u těch bohužel bývá téměř jistotou, že to nebude nic extra přirozeného. Na druhou stranu, jde taky o techniku, kterou používáte. Efekt nemusí být vždycky maska, ale ráda bych tímhle "odradila" ty, které mají jen lehké problémy a očekávají střední až vyšší krytí. To vás zklamu, ale to bohužel.
Přirovnala bych ho k hutnější verzi Dermacolu Makeup Coveru, který většina používá jako korektor, právě kvůli tomu super krytí.

Dostupnost tady v Čechách je skoro nulová, takže počítejte s objednáváním ze zahraničí. Já jsem ho dostala a nemám s tímhle směrem žádné zkušenosti, bohužel. Ale co jsem tak letmo prolítla českou nabídku, nikde jsem ho neviděla.

A teď k odstínům. Mám doma dva a upřímně.. naprosto chápu, proč se od česká scéna distancuje. Ať už má krytí jakkýkoliv, tak oranžovou Evropanku asi na každém kroku nenajdete. Prostě i odstín Natural, který je nejsvětlejší, je tak strašně tmavej, že to by šlo míchat s úplně porcelánovým makeupem a MOŽNÁ by mi i sedl, v létě. Možná, že se vyrábí i světlejší, ale nevím o něm.

Konzistence mi přijde.. něco mezi našlehanou pěnou a něčím strašně tuhým. Vážně to neumím moc dobře pojmenovat, protože to snad ani nejde. Opravdu strašně zvláštní. Ale jelikož ten makeup je hutnější, tak logicky konzistence nebude úplně tekutá vodička. To už tak prostě je. :)
A co se týče práce s ním, tak to vážně není nic jednoduchého. Musíte tomu věnovat trošku péče a pokud nepotřebujete jeho 100% krytí, vyplatí se ho smíchat s něčím jemnějším. Neá se do pleti úplně zapracovat, aby nebyl vidět. A když už, tak absolutně zapomeňte na používání prstů. Ty akorát zapříčiní navrstvenou masku. U jedné blogerky jsem dokonce četla, že ho míchá s denním krémem, jelikož stejně na pleti se to "chemicky promíchá" a výsledek to s tím má mnohem přirozenější. Ale to už je na osobní preferenci.

A teď už k tomu hlavnímu, krytí. Jak jsem psala výše, přirovnala bych ho k víc krycímu bráškovi Dermacolu, který se s tou pletí přece jen víc "sžije" a déle vydrží. Kryvost je naprosto perfektní, ale tady bych chtěla trošku varovat ty, kteří s ním chtějí krýt aktivní akné. Tenhle makeup pleť tak "zaplácne", že nebude vůbec dýchat a akné se bude zhoršovat čím dál víc. To spíš řeště směrem přes dermatologa, než extrémním krytím. Ale pro ty, kteří zakrývají jiné nedokonalosti nebo třeba jizvičky po akné, tak to bych doporučovala, pokud teda seženete vhodný odstín. :)

A pro jakou pleť bych ho doporučila?
Určitě bych váhala pro mastnou, právě z důvodu jak jsem psala výš, u suché bych si ho dokázala představit, protože je takový mastnější a věřím, že pleť i vyživí a normální pleť, to už je jednoduše na Vás. :)
Celkově mi přijde, že je ideální pro tu normální, ale to je těžký říct, protože pro tu se hodí prakticky všechny makeupy. Zase bych se ale bála starší, kvůli zvýraznění vrásek.

Tak já doufám, že Vám tahle recenze něco dala a že už máte jasněji vytvořený obraz, co očekávat a čeho se popřípadě bát. :)



 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Izii Brush Izii Brush | Web | 3. května 2013 v 16:30 | Reagovat

vypadá zajímavě :)

2 Kata Kata | 7. dubna 2015 v 11:36 | Reagovat

A jaká byla cena prosím a přes co jsis make up objednala?

3 jana jana | 14. dubna 2015 v 15:15 | Reagovat

a odkud jste objednávala?

4 K@W K@W | Web | 24. dubna 2015 v 10:49 | Reagovat

[2]:
Makeup jsem bohužel neobjednávala já, ale dostala jsem ho. Myslím, že ani nebyl kupovaný v Česku, protože tady jeho dostupnost je hoodně obtížná.
Spíš doporučuju poohlédnout se po zahraničních e-shopech. :-)
P.S.: A s odstupem času mi přijde, že i nejsvětlejší odstín (Natural) je dost tmavý, takže při objednávání se dobře podívejte na odstíny. :-)

5 Soňa Soňa | E-mail | 14. července 2015 v 9:01 | Reagovat

Všechny zdravím,
makeup jsem si objednala a použila. Nic z toho co uvádějí v reklamě není pravda.Doporučuji nekupovat nebo se spálíte jako já.

6 Žanetka Žanetka | E-mail | 25. července 2015 v 14:35 | Reagovat

Ahoj všichni,kdo zde napsali komentář k tomuto výrobku,všem vám musím poděkovat.Sama jsem nešťastná z tetování na ruce a už dva roky odstraňuji,vzniklo bohužel nedobrovolně,takže na psychiku hrůza.Snažim se zakrývat vším možným a samozřejmě upřímně vůbec to ničím nejde.
Málem jsem se nachytala taky na reklamu,i když se mi to zdálo až moc zázračné.
Ještě,že jsem si toto přečetla.
Všem vám moc děkuji za ušetřené peníze a zklamání...
Žanda

7 KW- Tereza Volkánová KW- Tereza Volkánová | Web | 28. července 2015 v 19:19 | Reagovat

Já sama ho nepoužívám. Na obličej nedoporučuju vůbec -> dělá masku. Na takové to "efektové" krytí, jako tetování, by to bylo vhodnější, ale takovou kryvost to zase nemá.
Vzhledem k poměru cena/výkon, se poohlédněte po něčem lepším.
Říkám to z vlastních zkušeností, sama mám problémy s pletí, ale tenhle makeup bych NEVOLILA.
V článku jsem mluvila o kryvosti, ale ta byla myšlená vážně s porovnání s klasickým makeupem. Žádný zázrak a pleť to jen zacpe.
Raději jdětě do Dermacol Makeup Coveru. Je to levnější, lepší a dokonce i přirozenější varianta.

Ráda bych, aby jste pochopili tenhle článek a brali to jako recenzi a porovnání s ostatními makeupy na trhu, které jsem já osobně vyzkoušela.
Jako každá věc, někomu sedí, někomu ne, osobně ho nepoužívám a jen mi leží doma.
Možná, že kdyby byl přijatelnější odstín, jednala bych taky jinak, ale při těhle okolnostech ho doporučit vážně můžu jen pro ty, co už vážně nevědí co používat a možná při troše snaze a štěstí s ním budete spokojeni.

KW :)

8 MarkétaZ MarkétaZ | 24. srpna 2015 v 15:45 | Reagovat

Ahoj moc děkuji za Tvou recenzi, nemohla jsem se rozhodnout a velice si mi pomohla v tom jej neobjednávat. Hezký den M

9 Kate Kate | 25. srpna 2015 v 10:23 | Reagovat

Spíš mě zaujalo toto https://www.youtube.com/watch?v=8IOl2ZVRZag
Cena 350 - 600 Kč :-)
Přemýšlím že vyzkouším :-D

10 Markéta Markéta | 11. listopadu 2015 v 17:51 | Reagovat

Dobrý večer, makeup jsem si zakoupila a spálila se už z touto firmou nic společného nechci mít.Vrátila jsem ve 14 denní lhutě a jelikož jsem jeden otevřela a skusila tak mi 400kč odečetli.Je to 2 měsíce dosud nemám peníze na učtě!!!!!!!

11 Jindra Jindra | E-mail | 3. prosince 2015 v 9:20 | Reagovat

Dobrý den,jsem velice překvapená z vašich názorů.Makeup True cover používám dost let a nemůžu si na něj stěžovat.Uplně nejlepší je pro mě odstín Rich,nedávno mě došel,tak jsem zkusila něco jiného u nás ,ale nic mě nevyhovuje,tak jestli některá máte a nepoužíváte,ráda tento odstímn odkoupim.Jsem s nim fakt spokojená.

12 Jindra Jindra | E-mail | 3. prosince 2015 v 10:58 | Reagovat

Dobrý den,jestli pořád ještě máte doma a nepoužíváte,ráda odkoupim odstím rich,jsem s nim velice spokojená,na jiný makeup si nemohu zvyknout,bohužel mě došel,vim že se dá sehnat,ale jestli ho máte a nepoužíváte,ráda odkoupim,nový je dost drahý a jsou tam i odstíny které nepoužívám a pak je taky vždycky někde udám,kdyby náhodou,tak mě dejte vědět,byla bych moc ráda. [7]:

13 Zuzana Zuzana | E-mail | 7. prosince 2015 v 21:53 | Reagovat

Prodám sadu True Cover redefined odstín Natural: 2x makeup (tzn. 2x 15 ml), 1x makeup remover, 1x light set

14 viera viera | E-mail | 22. března 2016 v 8:49 | Reagovat

zdravím aj ja mám taký podobný problém už by som ho nechcela ani zadarmo,kto ho používa a je s nim spokojný asi nemal  predtym kvalitnejšie meikapi ,je to  blaf a na h....,kopa penazí za nič,nikdy viac

15 Monika Monika | E-mail | 12. října 2017 v 14:44 | Reagovat

Prosím mohla ba jste mi nektéra zaslať adresu na Make-up True Cave?  Předem moc dekuji

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama